Welke zonnepanelen kies ik het best?

Zonnepanelen

Ziet u de bomen door het bos niet meer? In dit artikel geven we u een overzicht van de verschillende soorten zonnepanelen en welke u het beste kiest voor uw woning of gebouw.

Zonnepanelen op basis van kristallijn silicium

In België worden deze zonnepanelen het vaakst gekozen omdat ze het hoogste rendement opleveren, waardoor er op een kleinere oppervlakte meer energie opgewekt worden. Kristallijn silicium kent twee vormen: polykristallijn silicium of monokristallijn silicium. Het gemiddelde vermogen van die kristallijne panelen ligt rond de 400 Wattpiek.

Meestal wordt ook gekozen voor de volledig zwarte uitvoering omwille van het esthetische effect.

Zonnepanelen op basis van amorf silicium (dunnefilm-technologie)

Zonnepanelen op basis van dunnefilm-technologie zijn buigzamer. Het rendement van dit type zonnepanelen ligt echter een stuk lager in vergelijking met panelen op basis van kristallijn silicium, waardoor dit meestal niet de beste keuze is. Dit type panelen wordt om die reden niet zo vaak meer geplaatst.

Serieel of parallel geschakelde zonnepanelen

Naast het type dient u ook een keuze te maken tussen serieel of parallel geschakelde zonnepanelen.

Serieel geschakelde panelen worden als een ketting aan elkaar geplaatst, zodat de opgewekte stroom door de volledige kring van zonnepanelen loopt naar de omvormer in de woning of het gebouw. Er zijn minder onderdelen nodig voor dit type, waardoor ze iets goedkoper en makkelijker in onderhoud zijn.

Parallel geschakelde panelen worden niet met elkaar verbonden maar wekken elke apart stroom op. Interessant wanneer er op uw dak meerdere legrichtingen nodig zijn of wanneer op sommige panelen meer schaduw valt. Zo wordt er gezorgd voor maximale energieopbrengst per paneel.

Afmetingen

Zonnepanelen komen bovendien in verschillende afmetingen, met ook andere opbrengsten.

We komen heel graag vrijblijvend bij u langs voor een persoonlijk advies, zodat u exact weet welke en hoeveel zonnepanelen voor uw woning de beste investering zijn. Contacteer ons of boek meteen een afspraak in onze agenda.

Zet de stap naar groener en slimmer!

Maak een afspraak voor een vrijblijvende offerte. Wij komen persoonlijk bij u langs voor een advies op maat van uw behoeften.

Contacteer ons

Stuur een bericht

7 + 2 =