Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor mijn woning?

Zonnepanelen

De berekening van het optimale aantal zonnepanelen voor uw woning of gebouw hangt af van een aantal verschillende factoren. We zetten ze voor u op een rijtje:

1. Uw jaarlijkse elektriciteitsverbruik

Belgische gezinnen hebben een gemiddeld jaarverbruik van 3.500 tot 4.000 kWh en kiezen voor een installatie van 3 à 5 kWp. Dat komt neer op een 10 tot 20 zonnepanelen.

2. De beschikbare dakoppervlakte en ligging van uw dak

Hoe groter uw dak, hoe meer zonnepanelen u kan plaatsen en hoe meer u kan besparen op uw energiefactuur. Maar ook kleinere daken komen in aanmerking.

Ideaal worden zonnepanelen naar het zuiden gericht geplaatst om een maximale hoeveel zon op te nemen. De panelen worden geplaatst met een hellingsgraad van 30 tot 40°. Daarom worden op een plat dak zonnepanelen met een behulp van een frame in de juiste hoek geplaatst.

Belangrijk om te weten is dat het dak van uw woning of gebouw niet de enige plaats hoeft te zijn voor zonnepanelen. Er zijn heel wat alternatieven mogelijk, zoals een tuinhuis, carport of zelfs de begane grond.

3. Uw budget

Een niet te vergeten element dat kan bepalen hoeveel zonnepanelen u plaatst, is uiteraard uw beschikbare budget. Reken vandaag voor een standaardinstallatie van 14 panelen met een totale capaciteit van 3.850 Wp op een budget van ongeveer 6.000 Euro. Btw, omvormer en montage inbegrepen.

Wil u een uitgebreid advies en offerte ontvangen aangepast aan uw situatie? Contacteer ons dan gerust of boek meteen een vrijblijvende afspraak in onze agenda. We maken graag tijd voor u.

Zet de stap naar groener en slimmer!

Maak een afspraak voor een vrijblijvende offerte. Wij komen persoonlijk bij u langs voor een advies op maat van uw behoeften.

Contacteer ons

Stuur een bericht

9 + 7 =