Is het dak van mijn woning of gebouw geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen

De meeste woningen en gebouwen hebben een dak dat geschikt is voor de plaatsing van zonnepanelen. Maar een aantal elementen zijn van belang:

  1. De conditie van uw dak is een eerste belangrijke factor bij uw beslissing. Het dak moet namelijk voldoende draagkracht hebben om ervoor te zorgen dat ze de volledige levensduur (ongeveer 25 jaar) kunnen blijven liggen.
  2. Verder zijn er ook factoren die het rendement van de installatie zullen beïnvloeden: dakoppervlakte, dakoriëntatie, dakhelling en de aanwezigheid van schaduwplekken door omringende bomen of gebouwen.
  3. De dakbedekking is minder belangrijk, maar toch zijn er twee materialen die de installatie moeilijk of onmogelijk maken, namelijk een rieten dak of een leien dak. Vraag in deze gevallen zeker altijd eerst raad aan een expert voor u een beslissing neemt.
  4. Ook de oppervlakte van het dak speelt een rol: Hoe groter het dak, hoe meer zonnepanelen er geplaatst kunnen worden. Maar ook kleinere daken komen zeker in aanmerking voor een rendabele installatie.
  5. Ideaal worden zonnepanelen naar het zuiden gericht geplaatst om een maximale hoeveel zon op te nemen. De panelen worden geplaatst met een hellingsgraad van 30 tot 40°. Daarom worden op een plat dak zonnepanelen met een behulp van een frame in de juiste hoek geplaatst.

Tot slot is het belangrijk om te weten dat het dak van uw woning of gebouw niet de enige plaats hoeft te zijn voor zonnepanelen. Er zijn heel wat alternatieven mogelijk, zoals een tuinhuis, carport of zelfs de begane grond.

Wil u een uitgebreid advies en offerte ontvangen aangepast aan uw situatie? Contacteer ons dan gerust of boek meteen een vrijblijvende afspraak in onze agenda. We maken graag tijd voor u.

Zet de stap naar groener en slimmer!

Maak een afspraak voor een vrijblijvende offerte. Wij komen persoonlijk bij u langs voor een advies op maat van uw behoeften.

Contacteer ons

Stuur een bericht

11 + 7 =