Welke premies kan ik ontvangen voor de plaatsing van zonnepanelen?

Zonnepanelen

De tijd dat de installatie van zonnepanelen een grote financiële investering betekende, ligt gelukkig al eventjes achter ons. De kosten van een installatie worden steeds kleiner en de terugverdientijd korter.

Tot 31 december 2023 kan u bovendien nog genieten van twee bijkomende financiële voordelen:

  1. De investeringspremie van de Vlaamse overheid voor de installatie van zonnepanelen bedraagt in 2023 maximum € 750 en hangt af van het totaal geïnstalleerde kWp van je zonnepaneleninstallatie. 
  2. Bovendien geldt in 2023 nog steeds een verlaagd btw-tarief van 6% in plaats van 21% (Opgelet: voor woningen ouder dan 10 jaar blijft het verlaagde tarief van toepassing).

U moet voor de aanvraag van de premie wel voldoen aan een aantal voorwaarden:

  • U plaatst een installatie met een omvormervermogen tot 10 kVa.
  • Het gaat niet om een uitbreiding van een bestaande zonnepaneleninstallatie.
  • De installatie van de zonnepanelen maakt geen deel uit van een nieuwbouw- of renovatieproject om aan de verplichte EPB-eisen te voldoen.
  • Een aannemer plaatst uw zonnepanelen.
  • De bouwaanvraag dateert van voor 2014.

Alle uitgebreide informatie vindt u ook hier: https://www.vlaanderen.be/premie-van-fluvius-voor-zonnepanelen-op-gebouwen

De premie aanvragen, kan via de website van Fluvius.

Wil u meer informatie over de installatie van zonnepanelen? Contacteer ons of boek een vrijblijvende kennismaking in onze agenda. We maken graag tijd voor een persoonlijk advies.

Zet de stap naar groener en slimmer!

Maak een afspraak voor een vrijblijvende offerte. Wij komen persoonlijk bij u langs voor een advies op maat van uw behoeften.

Contacteer ons

Stuur een bericht

9 + 14 =