Waar moet ik op letten bij de aankoop van een thuisbatterij?

Thuisbatterij

De investering in een thuisbatterij is voor veel mensen een slimme zet in combinatie met een fotovoltaïsche installatie. We zetten de voordelen op een rijtje in een vorig artikel.

Maar zowel de prijs als de kwaliteit van thuisbatterijen kan enorm verschillen. We raden u aan om altijd contact op te nemen met een expert zoals Smart Green Energy om een advies op maat van uw situatie te ontvangen.

Om u alvast min of meer wegwijs te maken, vertellen we u graag waar u zeker op moet letten bij de aanschaf van een thuisbatterij:

  1. Een installatie kan modulair zijn: Dat betekent dat u deze later eventueel kan uitbreiden naar een grotere capaciteit.
  2. Hou rekening met het gewicht van de onderdelen van de batterij. Lichtere en kleine modules kan u makkelijker verplaatsen als dat nodig is.
  3. Kies bij voorkeur voor een batterij met slimme sturing, die o.a. zelf bepalen wanneer ze stroom opladen. Gewone accu’s laden altijd op wanneer er meer stroom gegenereerd dan verbruikt wordt en verslijten sneller.
  4. Bekijk altijd de LCOS (levelized cost storage) of de prijs per opgeslagen kWh. Hoe hoger het aantal op- en ontlaadcycli van de batterij, hoe lager de LOCS en hoe rendabeler de batterij.

We helpen u heel graag verder met een persoonlijk advies op maat van uw situatie. Contacteer ons of maak een vrijblijvende afspraak in onze agenda.

Zet de stap naar groener en slimmer!

Maak een afspraak voor een vrijblijvende offerte. Wij komen persoonlijk bij u langs voor een advies op maat van uw behoeften.

Contacteer ons

Stuur een bericht

3 + 9 =