Ik ben Smart Green Energy en zaakvoerder Daniel tegengekomen via mijn broer, via-via. Toen ik zonnepanelen aan het vergelijken was, merkte ik dat de meeste websites enkel de grote spelers toonden. Ik vroeg 4 of 5 mensen om langs te komen, maar sommige beantwoordden mijn vragen niet echt en kwamen over als echte verkopers, waaronder die van Luminus. Gelukkig was Daniel één van de drie die meer uitleg gaven zonder een rad voor de ogen te draaien. Zijn eerlijke en correcte benadering, samen met duidelijk advies, deed me uiteindelijk voor hem kiezen, niet alleen op basis van prijs, maar vooral vanwege de correcte combinatie van het pakket.

Ik ging trouwens ook op zoek naar negatieve reviews over de bedrijven die ik contacteerde en kon er geen enkele vinden over Smart Green Energy. Ik bedacht me wel dat kiezen voor een kleine speler niet zo slim is, in het kader van continuïteit. Wat over 10, 15 of 20 jaar? Is Smart Green Energy er dan nog? Maar de wereld verandert snel, en zelfs een groot bedrijf kan geen garanties geven. Dat besef ik maar al te goed.

Daniel is rustig, toegankelijk en staat altijd open voor vragen, zelfs achteraf. Hij biedt goede service en werkt samen met zijn klanten. Ik heb zelf een informatica achtergrond en werk ook met mijn eigen programma om alles aan te sturen. Dit was nieuw voor Daniel, maar hij stelde zich steeds open en geïnteresseerd op. Hij probeerde mijn werkwijze te begrijpen en ook mee te denken.

Zeker zou ik Smart Green Energy aan anderen aanraden, voornamelijk vanwege Daniel’s to-the-point benadering, omdat hij geen illusies verkoopt en zijn bekwaamheid. Hij doet moeite voor zijn klanten, en ik ben ervan overtuigd dat ik geen betere keuze had kunnen maken.

Wat betreft de voordelen van mijn installatie, ondervond ik aanvankelijk wat problemen (een koppelingsfout), maar Daniel kwam altijd terug en deed veel moeite om het op te sporen. De service na verkoop is uitstekend.

Ik zou het zeker opnieuw doen, deze investering, zelfs met een grotere batterij. Mijn doel is grotendeels zelfvoorzienend te zijn, en momenteel zijn we 87% zelfvoorzienend en 13% afhankelijk van het net. Met een ruime capaciteit aan zonnepanelen willen we ook de winter overbruggen en minder zonnige periodes opvangen. Hoewel de initiële terugverdientijd tussen de 5 en 6 jaar was bij de hogere prijzen en dus nu een stuk langer is, voel ik me nu veilig voor de toekomst en niet langer afhankelijk.